Για μια ακόμη φορά το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ σας προσκαλεί σε ένα ακόμη εκπαιδευτικό ταξίδι στο μέλλον, γεμάτο εκπλήξεις.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας εκπαιδευτικός σήμερα είναι να κρατήσει το ενδιαφέρον των μαθητών του σε υψηλά επίπεδα, έτσι ώστε να μπορέσει να τους μεταδώσει γνώση. Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές όχι μόνο να μαθαίνουν αλλά και να ΄βιώνουν’ το εκπαιδευτικό υλικό. Φυσικά, μια τέτοια τεχνολογία δεν θα έπρεπε απλά να χρησιμοποιείται για να εντυπωσιάσει μαθητές και γονείς, αλλά για να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν, να εξερευνήσουν αλλά και να αλληλεπιδράσουν με το εκπαιδευτικό υλικό.

Η χρήση της εικονικής πραγματικότητας δεν περιορίζεται σε μαθήματα όπως Γεωγραφία, καθώς ο καθηγητής πλέον έχει ένα επιπλέον τρόπο για να κινητοποιήσει τους μαθητές τους. Ειδικά, για μαθητές που μένουν πίσω ή βαριούνται, η εικονική πραγματικότητα είναι το ιδανικό εκπαιδευτικό εργαλείο για όλα τα μαθησιακά στυλ, αφού είναι πιο εύκολο να καταλάβεις κάτι όταν το βλέπεις και το ακούς παρά μονο να σου το εξηγεί κάποιος. Υπάρχουν χιλιάδες εφαρμογές και βίντεο τα οποία οι καθηγητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να κρατήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών σε υψηλά επίπεδα. Για παράδειγμα οι μαθητές μπορούν να περιηγηθούν οπουδήποτε στον πλανήτη ή ακόμα και στο ηλιακό μας σύστημα, από το να ανακαλύπτουν τον βυθό ενός ωκεανού μέχρι το να πλοηγούνται στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Από την νέα σχολική χρονιά, στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να επωφεληθούν αυτές τις συναρπαστικές τεχνολογικές εξελίξεις. Μέσω της χρήσης Εικονικής Πραγματικότητας (VR) σε συνδυασμό με μελετημένες στρατηγικές μάθησης, οι μαθητές μας θα μπορούν να αλληλεπιδρούν  ενεργά με το μαθησιακό τους περιβάλλον, αποφεύγοντας την χρήση παρωχημένων μεθόδων διδασκαλίας που τους προκαλούν έλλειψη ενδιαφέροντος και πλήξη.

 

Share The Story

About the author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *