Χρήση του Skype στην διδασκαλία Ξένων Γλωσσών

Ένας πολύ σημαντικός στόχος που θα πρέπει να θέτει ένας καθηγητής ξένων γλωσσών είναι η βελτίωση του προφορικού λόγου. Είναι αξιοσημείωτο, ότι παρόλο το καλό επίπεδο των Ελλήνων νέων όσο αφορά την γνώση της Αγγλικής γλώσσας, στα προφορικά υστερούμε αρκετά σε σχέση με άλλες χώρες.

Η χρήση του Skype μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη στην παραπάνω περίπτωση. Ειδικότερα οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαφορετικές συνεδρίες όπως παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, ενημερώσεις καθώς και προσομοιώσεις εξετάσεων. Εκτός από την καλύτερη επίτευξη των μαθησιακών μας στόχων, δίνουμε την ευκαιρία στους μαθητές μας να αλληλεπιδράσουν και να επικοινωνήσουν με άλλους μαθητές και καθηγητές από όλο τον κόσμο, αποκτώντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπειρία στο ακουστικό και προφορικό τομέα της Αγγλικής γλώσσας. Μερικές από τις χώρες με τις οποίες συνδέθηκαν οι μαθητές μας την σχολική χρονιά 2016-2017 ήταν η Κολομβία, η Ιταλία, το Εκουαδόρ και οι Η.Π.Α.

Αποτελώντας μέρος ενός μεγάλου δικτύου ευυπόληπτων σχολείων ανά τον κόσμο, οι μαθητές μας θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με άλλους μαθητές αλλά και καθηγητές από διάφορες χώρες και αυτή την σχολική χρονιά.

Share The Story

About the author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *