Εκπαιδευτική Ρομποτική- 2ος κύκλος μαθημάτων

 

Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα μαθημάτων ‘Key2Robotics’ είναι ειδικά σχεδιασμένο για να εισάγει τους μικρούς μαθητές στην φιλοσοφία του προγραμματισμού αλλά και να δώσει το έναυσμα στους μικρούς μηχανικούς να κάνουν κατασκευές χρησιμοποιώντας και την δική τους φαντασία. Ειδικότερα, μέσα σε λίγους μήνες οι μικροί μας μαθητές έχουν μάθει να προγραμματίζουν τα ρομπότ τους έτσι ώστε να αποφεύγουν εμπόδια και να αλλάζουν κατεύθυνση χτυπώντας παλαμάκια. Εκτός από μια πρώτη γνωριμία με τις βασικές γλώσσες προγραμματισμού, οι μικροί μας μαθητές έχουν συμμετέχει σε διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως, πλοήγηση σε λαβύρινθο, πάλη Sumo, RoboWars και ποδόσφαιρο μεταξύ άλλων.

Στον δεύτερο κύκλο μαθημάτων, οι μαθητές μας (παλιοί και νέοι) θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα παρακάτω:

  • Εξοικείωση με την γλώσσα προγραμματισμού Scratch.
  • Γράψιμο κώδικα για πιο δύσκολες λειτουργίες.
  • Εξάσκηση και κατασκευές με το LEGO WeDo 2.0 set, και προετοιμασία για συμμετοχή σε πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής την επόμενη χρονιά.
  • Εκπαίδευση και εξάσκηση στον προγραμματισμό μέσω προγραμματισμού Drones.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, οι μαθητές μας αποκτούν γνώσεις με ένα διασκεδαστικό τρόπο έτσι ώστε να αγαπήσουν τις επιστήμες και να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον τους.

Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή άμεσα για τα τμήματα που ξεκινούν στις 2 Φεβρουαρίου.

 

Share The Story

About the author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *