Εκπαιδευτική Ρομποτική- Drones

 

Μετά από μια πολύ πετυχημένη χρονιά, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας είναι πρωτοπόρος για μια ακόμη φορά στον χώρο της εκπαίδευσης. Aπό την νέα σχολική χρονιά, oι μαθήτες των τμημάτων της εκπαιδευτικής ρομποτικής, εκτός από την εκπαίδευση τους στον προγραμματισμό μέσω των συστημάτων LEGO WeDo 2.0 και την συμμετοχή τους σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να κάνουν εξάσκηση σε γλώσσες προγραμματισμού μέσω των Drones.

Η εφαρμογή των drones στην εκπαίδευση θεωρείται απολύτως απαραίτητη, λόγω των αυξανόμενων εφαρμογών τους στην καθημερινή ζωή. Ειδικότερα, τα drones χρησιμοποιούνται στους ακόλουθους τομέις:

  •  Εναέρια παρακολούθηση και κατασκοπεία.
  •  Μεταφορά αντικειμένων και δεμάτων (Amazon)
  •  Εναέρια βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση.
  •  Μεταφορά και ρίψη ανθρωπιστικής βοήθειας σε δυσπρόσιτες περιοχές.
  •  Οικοδομή: Μεταφορά υλικών σε υψηλά σημεία.
  •  Αναψυχή: Αγώνες ταχύτητας
  •  Στρατιωτικές χρήσεις (Χρήση drone ως κινητό στόχο ή χρήση του drone για τοποθέτηση εκρηκτικών).
  •  Εξερεύνηση δυσπρόσιτων περιοχών
  •  Γεωργικές χρήσεις (χρήση για ψεκασμούς ή τοποθέτηση σπόρων).

Καθώς η εκπαίδευση στις γλώσσες προγραμματισμού θεωρείται πλέον απαραίτητη την σημερινή εποχή, η χρήση των drones είναι απόλυτα αποτελεσματική και προκαλεί άκρατο ενθουσιασμό στους μικρούς προγραμματιστές. Ένα drone που δέχεται κώδικα αποτελεί το απόλυτο εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού, καθώς οι μαθητές περιχαρείς βλέπουν τον κώδικα τους να παίρνει την μορφή πτήσης, και τον εαυτό τους σε θέση πιλότου.

Τα drones που θα χρησιμοποιηθούν στο σχολείο μας από τη νέα χρονιά μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα μέχρι 20 χμ/ώρα, να περιστραφούν 360 μοίρες, να βγάλουν φωτογραφίες και να κουβαλήσουν και μικρά αντικείμενα. Τα drones αυτά είναι συμβατά με τουλάχιστον 3 γλώσσες προγραμματισμού (Scratch, Python, Tynker). Ο μαθητής λοιπόν γράφει τον κώδικα στο tablet ή laptop του, στην συνέχεια εκτελεί τον κώδικα αυτό και παρακολουθεί το drone να πραγματοποιεί όλα τα παραπάνω δίνοντας του άμεση ανατροφοδότηση και ενθάρρυνση. Εκτός από την εκπαίδευση στον προγραμματισμό και τις βασικές αρχές της μηχανικής οι μαθητές μαθαίνουν επίσης την σχετική ορολογία αλλά και τις βασικές αρχές που αφορούν τις πτήσεις.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, οι μαθητές μας αποκτούν γνώσεις με ένα διασκεδαστικό τρόπο έτσι ώστε να αγαπήσουν τις επιστήμες και να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον τους. Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή άμεσα για τα τμήματα που ξεκινούν στις 1 Οκτωβρίου.

Share The Story

About the author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *