Όλοι γνωρίζουμε ότι ζούμε σε ένα κόσμο που περιβάλλεται από τεχνολογία, και ότι σε οποίο τομέα και να επιλέξουν τα παιδιά μας να ασχοληθούν, η επιτυχία τους θα εξαρτάται άμεσα από το πόσο κατανοούν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Ωστώσο, μόνο ένα μικρό ποσοστό των μαθητών μαθαίνουν πληροφορική στο σχολείο.

Για αυτό τον λόγο το σχολείο μας θα συμμετάσχει σε μια από τις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές εκδηλώσεις παγκοσμίως, κατά την διάρκεια της Εβδομάδας Εκπαίδευσης Επιστημών Υπολογιστών (Computer Science Education Week). Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας είναι έτοιμο να διδάξει αυτές τις βασικές δεξιότητες του 21ο αιώνα φιλοξενόντας την εκπαιδευτική εκδήλωση που ονομάζεται Ώρα του Κώδικα (Hour of Code). Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Microsoft  και της code.org, μέσω των οποίων εκατομμύρια μαθητές ανά τον κόσμο, μαθαίνουν και απομυθοποιήσουν την έννοια του προγραμματισμού (κώδικα).  Η εκστρατεία αυτή υποστηρίζεται από περισσότερους από 400 συνεργάτες και 200.000 εκπαιδευτικούς παγκοσμίως.

Η ώρα του κώδικα γίνεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εκπαίδευσης Επιστημών Πληροφορικής σε αναγνώριση των γενεθλίων του πρωτοπόρου της επιστήμης υπολογιστών Admiral Grace Murray Hopper (9 Δεκεμβρίου 1906).

Κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών. Η Ώρα του Κώδικα βοηθά να καλλιεργηθούν δεξιότητες όπως επίλυση προβλημάτων, λογική και δημιουργικότητα. Ξεκινώντας σε μικρή ηλικία, οι μαθητές θα έχουν ένα θέμελιο για επιτυχία σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα.

Θα χαρούμε πολύ να φιλοξενήσουμε τους μικρούς μας μαθητές σε μία από τις Ώρες Κώδικα που θα φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας (Τρίτη, Τετάρτη 18.15-19.15, Σάββατο 9.45-10.45)

Share The Story

About the author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *