Πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος που μπορούν να προετοιμάσουν τα παιδιά τους για το μέλλον. Σαν γονείς, είναι φυσιολογικό να έχουμε τέτοιες ανησυχίες, καθώς βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας να αλλάζει διαρκώς.

Πως θα νιώθατε όμως αν ξέρατε ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για το μέλλον; Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα το μέλλον, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι η τεχνολογία και το πως να την χειριστούμε θα αποτελεί μια βασική δεξιότητα.

Για την ακρίβεια σύμφωνα με έγκυρες εκθέσεις και έρευνες, μόνο έως το 2030 θα υπάρξουν τουλάχιστον 1500 νέα επαγγέλματα που σχετίζονται με την τεχνολογία. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα παιδιά μας πρέπει να εκπαιδεύονται μόνο σε αυτό το πεδίο, αλλά θα θέλαμε να μείνουν απέξω από μια αγορά εργασίας που μεγαλώνει διαρκώς;

Το εκπαιδευτικό πεδίο STEM ή STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Maths) προσφέρει μια ουσιαστική εκπαίδευση και προετοιμασία για το μέλλον, ακόμα και σε πολύ μικρές ηλικίες. Οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται, να επιλύουν προβλήματα και να οργανώνουν την σκέψη τους σε ένα δομημένο περιβάλλον.

Επιπλέον, οι μικροί εξερευνητές γίνονται πιο δημιουργικοί και μαθαίνουν να προσαρμόζονται σε ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς. Μέσω παιχνιδιών ή διασκεδαστικών εφαρμογών, τα παιδιά αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες όπως ο προγραμματισμός και μαθαίνουν περισσότερα για την επιστήμη και την τεχνολογία με βιωματικό τρόπο.

Είτε μιλάμε για την κατασκευή πρωτότυπων ρομπότ, προγραμματισμό drones ή πλοήγηση στον δημιουργικό κόσμο του Minecraft, αξίζει να δώσουμε στα παιδιά μας αυτή την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της τεχνολογίας με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Ενημερωθείτε άμεσα για τα ειδικά σχεδιασμένα STEM μαθήματα που γίνονται στο Σχηματάρι.

Share The Story

About the author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *