Γιατί να μην υπάρχει μια συγκεκριμένη ώρα όπου οι μαθητές μαθαίνουν μια καινούργια δεξιότητα ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν κάνοντας δραστηριότητες που αυτοί έχουν επιλέξει;

Η ιδέα του Genius Hour αφορά την εκπαίδευση μέσω project, όπου οι μαθητές μπορούν να εξερευνούν τα ενδιαφέροντά ή ταλέντα μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη δραστηριότητα μοναδική, είναι ότι προάγει την περιέργεια, την μάθηση και την εξερεύνηση, καθώς αποτελεί ένα αρκετά ευέλικτο τρόπο εκπαίδευσης.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή τάξη, κατά την διάρκεια του Genius Hour, μπορεί να υπάρχει ένας ή πολλοί καθηγητές που συνεργάζονται με τους μαθητές σε διάφορα project που κάνουν μέσα στο μάθημα, με απώτερο σκοπό την αποδοτικότερη μάθηση. Όλοι οι μαθητές ενθαρρύνονται να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό. Κατά την διάρκεια του Genius Hour οι μαθητές δουλεύουν σε μικρά γκρουπ ή μόνοι τους,  

Στο σχολείο μας το Genius Hour πολλές φορές αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός, που μπορεί να γίνει σε ένα ή περισσότερα μαθήματα. Οι μαθητές μπορούν πάντα να προτείνουν καινούργιες ιδέες, πράγμα που τους κάνει πιο ενεργούς και γεμάτους αυτοπεποίθηση κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι, οι μαθητές μας μπορούν να μάθουν ξένες γλώσσες και νέες δεξιότητες με έναν πιο αποδοτικό και ευχάριστο τρόπο.

Είναι σημαντικό να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο για να ακούσουμε τους μαθητές μας, για το τι τους κινητοποιεί και τι τους ενδιαφέρει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα μαθησιακό περιβάλλον που θα ταιριάζει σε όλους.

Share The Story

About the author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *