Κέντρο Ξένων Γλωσσών ή Ιδιαίτερο;

kids1edited-960x300

Η παρακολούθηση μαθημάτων Αγγλικών από μαθητές σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, όπως αυτό που παρέχουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, έχει καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα αρκεί οι υπηρεσίες που παρέχονται να είναι επαγγελματικές και υψηλού επιπέδου.

Οι σημαντικότεροι λόγοι που η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας στο περιβάλλον ενός Κέντρου Ξένων Γλωσσών είναι ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο εκμάθησης είναι οι ακόλουθοι:

  • Το οργανωμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει ένα καλό Κέντρο Ξένων Γλωσσών είναι πολύ πιο αποδοτικό και  αποτελεσματικό από οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια.
  • Το να μάθουμε Αγγλικά είναι μία σύνθετη διαδικασία που προϋποθέτει διαρκή αλληλεπίδραση με τους εκπαιδευτές και με άλλους σπουδαστές, σε φυσική τάξη και σε πραγματικό χρόνο. Η αλληλεπίδραση με άλλους σπουδαστές είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αποτελεσματικού προγράμματος εκμάθησης Αγγλικής γλώσσας.
  • H λύση του «ιδιαίτερου» αποδεικνύεται συνήθως αποτυχημένη και αναποτελεσματική, καθώς υπάρχουν πολλοί καθηγητές που δεν έχουν τα προσόντα ή την εμπειρία να μεταδώσουν γνώση και να παρακινήσουν τους μικρούς μαθητές. Η ύπαρξη σταθερότητας στο πρόγραμμα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών περιορίζει τις απουσίες, καθώς επιβάλλει στο σπουδαστή μία – καλώς εννοούμενη – πειθαρχία. Ταυτόχρονα, εάν ο σπουδαστής χάσει μαθήματα, ένα καλά οργανωμένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών έχει τη δυνατότητα να του τα αναπληρώσει.
  • Οι μικρότεροι μαθητές μπορούν να συγκεντρωθούν σε μία δραστηριότητα για μικρότερη χρονική περίοδο από ότι οι μεγαλύτεροι. Επομένως, η μάθηση σε ένα μονότονο και μη ενδιαφέρον περιβάλλον έχει σαν αποτέλεσμα την έλλειψη ενδιαφέροντος στα μαθήματα και το αίσθημα πλήξης. Ωστόσο, μερικά Κέντρα Ξένων Γλωσσών δίνουν την δυνατότητα στους μαθητές να μαθαίνουν μέσω πολλών δραστηριοτήτων και σύγχρονων τεχνολογιών, έτσι ώστε οι μικροί μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στην διαδικασία μάθησης και να αγαπάνε πραγματικά την γλώσσα.

  • Τέλος, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών είναι επίσης οικονομικότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή εκμάθησης, αφού οι σπουδαστές μοιράζονται το κόστος της εκπαίδευσης. Μάλιστα, όσο πιο πολλούς σπουδαστές έχει ένα Κέντρο Ξένων Γλωσσών, τόσο καλύτερες τιμές μπορεί να προσφέρει.

Share The Story

About the author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *